Het laatste Nieuws!

 

 

Prachtige zonnepanelen op de kinderboerderij!

                            
Met een ruk aan het koord trekken vier heren het doek van de panelen. Daarmee werden ze afgelopen donderdag 7 juli officieel in gebruik genomen. Van links naar rechts: Koos Wachtmeester (beheerder van Kinderboerderij Noord), Rene Venendaal (directeur BTG), Theo Rietkerk (gedeputeerde provincie Overijssel) en Hans van Agteren (wethouder Enschede). Linksboven zijn de panelen nog net te zien.

BTG, een internationaal bedrijf op het gebied van bio-energie uit Enschede, had de zonnepanelen van de provincie ontvangen als prijs voor het meest innovatieve duurzame energie project. Dit bedrijf weet namelijk olie uit hout te maken. BTG, op haar beurt, heeft de panelen weer doorgegeven aan de Kinderboerderij. Beheerder Koos Wachtmeester is zeer verguld met de nieuwe zonnepanelen. “we willen echt een duurzame boerderij worden. Dit is een belangrijke stap. En het scheelt nog kosten ook”.

Verdere indrukken van de bijzondere gebeurtenis:

 

Gedeputeerde Theo Rietkerk benadrukt het belang van duurzame energie


Wethouder Hans van Agteren ziet een belangrijke functie voor de kinderboerderij in voorlichting over dieren en duurzaamheid


Koos Wachtmeester geeft de plannen weer van afvalscheiding en nog meer zonnepanelen

 


De panelen worden vrolijk onthuld door Koos Wachtmeester, Rene Venendaal, Theo Rietkerk en Hans van Agteren.

Ook het bordje wordt onthuld, door de heren Rietkerk en Venendaal
 

Prachtige biggetjes op kinderboerderij !

De kinderboerderij heeft er een prachtige aanwinst bij. Van een zorgboerderij heeft ze twee minivarkentjes kunnen overnemen van twee maanden oud. Ze zijn te zien in het varkenshok in de grote schuur. Volgens de beheerders maken ze het uitstekend. "Ze blijven heel klein en zijn veel liever en tastbaarder dan grote varkens", aldus assistent beheerder Sabine Oosterbroek, "ze worden maar 30—40 cm hoog".

Om plaats te maken voor de nieuwe aanwinst, verhuizen de hangbuikzwijnen naar het grote ruime varkenhok aan de noordzijde van het erf. Lekker loslopen over het hele terrein zit er voor hen niet meer in. "Ze aten zoveel op, tijdens hun tochten, dat ging de perken te buiten, ze gaan nu even op dieet". De grote varkens, die eerder in het hok zaten, hebben de boerderij inmiddels verlaten.

Met de jonge biggetjes is er nieuw leven op de boerderij. Maar er is meer: de eerste geitjes zijn al geboren en lammetjes zijn op komst. Het voorjaar dient zich aan. Bomen staan al in de knop en vogels beginnen al te fluiten. Kom langs, en geniet!

 

Veulen geboren!

Elly de ezel heeft vanmorgen een veulen gekregen. Het is een merrie en heeft de kleuren van haar vader. Alles gaat super goed ze ziet er goed uit en drink heel goed bij haar moeder. Ze staat nu nog even op stal maar zal snel overdag naar buiten gaan

 

Foto's van de Nationale Kinderboerderij Dag op 31 mei 2010

 

 
Kinderboerderijen en Q-koorts 

Kinderboerderijen in heel Nederland hebben van het ministerie een hygiëneprotocol gekregen om te voorkomen dat mensen in aanraking komen met de Q-koortsbacterie. De ziekte verspreidt zich voornamelijk tijdens het lammerenseizoen (van februari tot mei) bij dieren die problemen hebben gehad tijdens het lammeren. Het is dus voor kinderboerderijen verplicht om drachtige geiten en schapen afgezonderd te houden van bezoekers vanaf 4 maanden dracht tot 2 weken na het lammeren.

Er is geen sprake van Q-koorts op onze kinderboerderij.

De eerste geitenlammetjes lopen al buiten die kun je al bewonderen. De rest laat dus nog even op zich wachten maar in april/mei zullen de volgende lammetjes komen.  

Voor meer informatie of vragen kunt u bij de beheerders terecht.
Voor verdere informatie zie ook www.minlnv.nl of www.skbn.nt en www.rivm.nl

Clara is 20 jaar!

Woensdag 17 maart hebben wij de 20e verjaardag van onze koe Clara gevierd. En dat is behoorlijk oud voor een koe want een gemiddelde leeftijd voor een koe is ongeveer 15 jaar. Zij is hier op de kinderboerderij geboren en met de fles groot gebracht nadat ze verstoten was door haar moeder. Sindsdien is zij altijd de lieveling van de Kinderboerderij geweest. Niet alleen voor de medewerkers maar ook zeker voor alle bezoekers. Iedereen kent Clara en dat komt door mede door haar lief karakter.
Zij heeft 11 kalveren gehad en in 2004 was haar laatste. Nu geniet ze van haar oude dag.
Clara heeft de volwassen bezoekers getrakteerd op koffie met cake en voor de kinderen was er ranja met iets lekkers. De verjaardag was zeer geslaagd en we hopen dat zij dan ook nog vele jaren het boegbeeld van de kinderboerderij blijft.  

 

De hertenbok is dood.

De oude bok met het grote gewei is niet meer. Hij is dood. De zoon heeft het leiderschap van zijn vader overgenomen. Hij straalt het uit en staat erbij alsof hij altijd al de baas is geweest.

 

3-potige hertje krijgt een jonkie!

 

Foto's van de Nationale Kinderboerderij Dag op 23 mei 2009

 

Kinderboerderij levert op... op 23 mei!!

 

Hooikap:
Dierendag 4 oktober
Zaterdag is het dierendag. De dieren vieren dan feest op de kinderboerderij. Kom langs en vier mee met limonade en cake.

 

  
Juli 2008:
Kalfje geboren!
Het kalfje is op 8 juli om 3:30 geboren en het is allemaal goed gegaan met kalf en moeder (Famke).Het is een vrouwtje en dat noemt men een vaarskalf.
Het ras van het kalfje is een Belgisch Blauwe, een vleeskoe. Moeder en kalf zijn vandaag voor het eerst op de weide gegaan bij de andere koe (clara) en dat gaat allemaal prima en als het weer goed blijft dan kan ze gewoon buiten blijven.

 

 Lees verder.....
Juni 2008:
Jonge damhertjes geboren!

 

 Lees verder.....
30 mei 2008:
Eindelijk zijn we dan zo ver. Dankzij de technische mensen van computerbedrijf CSL-HSI kunt u nu live meekijken met het dierenleven op de Kinderboerderij!

 

Lees verder.....

24 mei 2008: Het Nationale Kinderboerderijen Weekend (NKW) (voor de 15e keer)
Het thema is: "Waarom doet ie zo? Over gedrag"


Deze dag (24 mei van 10.00 - 16.00 uur) wordt Kinderboerderij Noord gecombineerd met het elk jaar terugkerende schaapscherenfestijn.  Verder zijn er op deze dag veel knutselactiviteiten (o.a. maskers maken).
Ook is er de mogelijkheid dat kinderen zich kunnen laten schminken.

 

Meer informatie.....

mei 2008

Er is op 14 mei 2008 een ezeltje geboren!

Klik hier voor foto's....
Mei 2008

Nu alle informatiebulletins ook digitaal

 

Kijk hier.....
Mei 2008

Kinderboerderij Noord organiseert een grote spaaractie voor een hooikap. Het wordt een traditionele hooikap met vier eikenhouten roeden.
Maar uw hulp is nodig !

Lees verder.....

April 2008

De beheerders van de kinderboerderij geven met ingang van april 2008 praktijklessen over diverse rassen aan niveau 1 en 2 van het AOC.

 

November 2007

Kinderboerderij Noord ontvangt als eerste in Overijssel het certificaat  "Goed voor elkaar"

 

Lees verder.....
December 2007

Afscheid van de oprichters kinderboerderij

 

Lees verder.....